Mek Pek lancerer nyt
børneunivers!

Kendt af børn i hele landet
Den århusianske multikunstner Mek Pek har, i fællesskab med den københavnske forfatter H. Christian Vang, sat sig for at formidle kvalitetsunderholdning til det danske familiepublikum.
Bogen “Anton og Sassabassa”, der udkom 12. oktober, fortæller historien om det første møde mellem drengen Anton og en figur kaldet Sassabassa, der har været en kendt beboer i Meks univers gennem sange og shows siden 2001.

“Sassabassa var jo helt oprindeligt min søn Antons usynlige ven, da han var tre år gammel. Det kom der en del sjove godnathistorier ud af,” fortæller Mek. Og det er netop med afsæt i hans og sønnens godnathistorier fra dengang, at der nu spædes op med en kommende serie af bøger og tegneserier om den såkaldte frændetrold, der pludselig dukker op i seksårige Antons liv. Her beriger han med eventyr, fantasi og sammenhold netop som Anton allermest står og behøver en rigtig god ven.
Fokus på værdierne
Det nye børneprojekt kommer til at kredse om temaer som venskab og familie, tro og heltemod, men også tab og sorg. Alt sammen naturligvis krydret godt med humor og et strejf af magi i et gemytligt univers befolket af hyggelige figurer.
“Vi glæder os begge til at præsentere publikum for Sassabassa i sin nye udgave. Han er en sjov lille fyr, som jeg har haft stor fornøjelse af at optræde med gennem årene, og i mit samarbejde med Christian har figuren jo udviklet sig i helt nye retninger, som det bliver enormt spændende at udforske.
Med den fortælling, vi på sigt har lagt i støbeskeen til, kommer der ikke alene til at være masser at grine af, men der vil også blive god anledning til alvorssnak hjemme på børneværelserne,” fortæller Mek.
Sassabassa i frit fald
Noget på hjerte
Christian tilføjer: “Ja, tilbøjeligheden til at tale ned til børn, og slibe de mere filosofiske kanter helt af, det er både jeg og Mek store modstandere af.
Det er min klare overbevisning, at børn kan rumme mere alvor, end voksne ofte regner med, og vi er ikke blege for at komme ind på emner som på overfladen kan virke dystre. Det er livet jo af og til — også for børn.”

De kreative kræfter ...

Mek Pek og hans trompet

Mek Pek

Forfatter/entertainer

Alle børn kender Mek Pek og hans Åh abe-koncerter. Voksne kender ham bl.a. som manden bag Mek Pek Party Band, studievært på “Rent Fup” og “Dansk Melodi Grand Prix”, som Børnelokker i “Duksedrengen” og for hovedrollen i “Casanova” fra 1990. Mek udgav sit seneste album “Simpel mand” i 2022.

H. Christian Vang

Forfatter/kreativ producer

Kendes nok bedst af publikum for DR-TVs dokumentar om hans liv, “Skindet bedrager”, fra 2019, men Christian har haft pilfingrene i tegneserierne og børneunderholdningen i mere end to årtier. Skriver bl.a. fjollede gags og eventyr til seriestriberne “Animalz” og “Dyrene i drømmeskoven”.

H. Christian Vang
Illustrator, Michel Borges

Michel Borges

Illustrator

Fører bl.a. blyanten på Christians serier “Animalz”, “Julemanden og Kompagni”, og nu også “Anton og Sassabassa”, men ellers slår han fortrinsvis sine folder i det sydamerikanske, hvor han er kendt som tegneren bag tokusatsu-serien om Jaspion.

Hør en af Meks Sassabassa-klassikere her ...